Graditeljstvo

Porasla je vrijednost građevinskih radova

Vrijednost građevinskih radova porasla je za 3%, a novih narudžbi 12%.

Vrijednost građevinskih radova, koje su u Hrvatskoj izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima, u drugom tromjesečju porasla je 3,0 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je vrijednost novih narudžbi skočila za 12,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u drugom su kvartalu bili ukupno vrijedni 5,22 milijarde kuna, od čega se 3,79 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 1,43 milijarde kuna na radove ostvarene s podizvođačima.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 56,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 43,5 posto su ostali radovi. Istovremeno je 45,6 posto radova izvršeno na zgradama i 54,4 posto na ostalim građevinama.

Vrijednost novih narudžbi u drugom kvartalu iznosila je 4,43 milijarde kuna, od čega se 2,46 milijardi odnosi na zgrade, a 1,97 milijardi kuna na ostale građevine. Gledano na razini prvih šest ovogodišnjih mjeseci, vrijednost izvršenih radova veća je 4,2 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, dok je vrijednost novih narudžbi porasla 17,4 posto.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)

Vezani članci

 • Vodič za investitore - gradnja kuće »

  Građevinska dozvola - Potvrdom glavnog projekta za gradnju građevine potvrđuje se da je glavni projekt izrađen u skladu s posebnim uvjetima.

 • Vijesti »

  Tajni plan za spas građevinara - Udruživanje ili smrt - to je sve što je preostalo hrvatskim građevinskim tvrtkama u skoroj budućnosti, tvrde za Jutarnji list dobro upućeni u građevinski biznis u Hrvatskoj.

 • Vijesti »

  Predložene izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana - Predložene izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana trebaju biti usmjerene prema poništavanju štetnih izmjena iz 2007. godine. Njima su omogućeni projekti kao što su Varšavska i Cvjetni, upozorava Teodor Celakoski iz Prava na grad.

 • Vijesti »

  Sve manje radnika na gradilištima - DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je kako su u 2011. godini pravne osobe s pet i više zaposlenih u građevinskoj djelatnosti imale prosječno 9,3 posto manje radnika na gradilištima i 9,5 posto manje odrađenih sati rada na gradilištima u odnosu na 2010. godinu.


ostale vijesti

 • Građevinska renta

  Od 2018. još jedan namet - građevinska renta!

  Novi zakon o komunalnom gospodarstvu priprema se od lani, a prijedlog koji je upućen u javnu raspravu iznenadio i lokalne jedinice. Sasvim tiho, uvodi se još jedan novi namet!

  19.04.2017.

 • porez na nekretnine

  Uskoro porez na nekretnine!

  Porez se neće plaćati na nekretnine u vlasništvu lokalne samouprave te sakralne objekte u kojima se obavljaju vjerski obredi

  24.03.2017.

 • Obnova fasada

  Grad Zagreb plaća 80 posto obnove fasade

  Skupštinski zastupnici prisilili su gradonačelnika da promijeni odluku o pročeljima

  24.02.2017.

pravimajstor® • sva prava pridržana

Vi ste majstor ili izvođač radova? - Kliknite ovdje za dodatne informacije.

Oglašavanje na stranicama www.PraviMajstor.com

CMS 17.1025

pravimajstor® je zaštićen žig.
Zabranjena je uporaba istih ili sličnih naziva usluga i Internet domena.
Uvjeti korištenja