Energetska obnova

Gradovima i općinama novac za energetsku obnovu vrtića i škola

U posljednje tri godine temeljem natječaja gradovima i općinama dodjeljena su sredstva i tako je osigurana energetska obnova 20 zgrada različitih namjena.

 

Zagrebačka županija temeljem javnog poziva dodijelit će dva milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstva gradovima i općinama na svom području za poticanje rekonstrukcije postojećih zgrada javne namjene radi povećanja energetske učinkovitosti.

"U posljednje tri godine našim gradovima i općinama temeljem takvog natječaja dodijeli smo ukupno 6,7 milijuna kuna i tako osigurali energetsku obnovu 20 zgrada različitih namjena i to za 7 vrtića, 7 upravnih zgrada, 2 društvena doma, te po jedan sportski centar, školsku dvoranu, područnu školu te zgradu primarne zdravstvene zaštite",  izvijestio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Kožić je naglasio da će poticanje korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem očuvanja okoliša i smanjenja potrošnje fosilnih goriva i u budućnosti biti županijski strateški prioritet.

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini grad ili općina mogu ostvariti u istoj financijskoj godini iznosi do 500.000 kuna s PDV-om, a ovisno o indeksu razvijenosti grada ili općine bespovratno se dodjeljuje od 50 do 100 posto prihvatljivih troškova, priopćili su u srijedu iz Zagrebačke županije.

Javni poziv za gradove i općine otvoren je do 1. prosinca 2017.

 

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)


  ostale vijesti

  • Graditeljstvo

   Porasla je vrijednost građevinskih radova

   Vrijednost građevinskih radova porasla je za 3%, a novih narudžbi 12%.

   12.09.2017.

  • Građevinska renta

   Od 2018. još jedan namet - građevinska renta!

   Novi zakon o komunalnom gospodarstvu priprema se od lani, a prijedlog koji je upućen u javnu raspravu iznenadio i lokalne jedinice. Sasvim tiho, uvodi se još jedan novi namet!

   19.04.2017.

  • porez na nekretnine

   Uskoro porez na nekretnine!

   Porez se neće plaćati na nekretnine u vlasništvu lokalne samouprave te sakralne objekte u kojima se obavljaju vjerski obredi

   24.03.2017.

  pravimajstor® • sva prava pridržana

  Vi ste majstor ili izvođač radova? - Kliknite ovdje za dodatne informacije.

  Oglašavanje na stranicama www.PraviMajstor.com

  CMS 17.1025

  pravimajstor® je zaštićen žig.
  Zabranjena je uporaba istih ili sličnih naziva usluga i Internet domena.
  Uvjeti korištenja