Obnova fasada

Grad Zagreb plaća 80 posto obnove fasade

Skupštinski zastupnici prisilili su gradonačelnika da promijeni odluku o pročeljima.

Svima jednako. Nema više podjela u gradu, odlučio je gradonačelnik Milan Bandić, barem što se tiče obnove pročelja. Bez obzira žive li Zagrepčani u Španskom, Sesvetama ili na Trgu bana Jelačića, odluče li se na obnovu fasade uz sufinanciranje Grada, za to će dobiti 80 posto ukupnog iznosa.
 

Žele i energetsku obnovu

Takav će se prijedlog naći i na stolovima skupštinskih zastupnika na sjednici 21. ožujka, a upravo njihove kritike natjerale su gradonačelnika da promijeni način sufinanciranjaza koji se dosad prijavilo gotovo sto tisuća Zagrepčana.

– Zadovoljni smo, ali ne mogu još reći hoćemo li dići ruke za takav prijedlog, s obzirom na to da ga još nismo vidjeli i ne znamo što točno sadrži. Važno nam je bilo otpočetka da se građani ne dijele po zonama, odnosno da jedni dobiju 60, drugi 70, a treći 80 posto sufinanciranja, ali bitno nam je i da se zgrade energetski obnove, a ne samo ušminkaju.
 

Premalo u proračunu

S obzirom na broj prijavljenih dosad, muči ga jedino da iznos za fasade predviđen u proračunu neće biti dovoljan.

– To je samo trideset milijuna kuna – istaknuo je Župan znajući da obnova pročelja jedne višestambene zgrade u prosjeku stoji oko milijun kuna, a već sad za obnovu je prijavljeno njih 1700. Osim činjenice da će svi Zagrepčani za fasadu od Grada dobiti isti novac, novost u odluci o pročeljima bit će i antigrafitni premaz.

Premaz u visini od tri metra predviđen je još Akcijskim planom za sprečavanje vandalskog grafitiranja 2015. Nema smisla obnavljati ništa, ako se pročelje neće zaštititi.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)

Vezani članci

 • Gradnja - kako se radi? »

  Kuća od brodskih kontejnera - Porastom svijesti o brizi za okoliš, sve više se pojavljuju građevinski projekti koji imaju obilježja zelene gradnje. Arhitekti i dizajneri su se udružili kako bi osmislili kuću izrađenu od recikliranih i održivih materijala. Rezultat je jedna vrlo lijepa i prostrana obiteljska kuća.

 • Interijer »

  Kako uštedjeti na grijanju? - Dolaskom zime dramatično rastu i računi za grijanje, odnosno električnu energiju. Svake godine, a možda naročito ove, zima nas tjera na razmišljanje kako uštedjeti, a svejedno imati ugodnu temperaturu u kući.

 • Vijesti »

  Počinje novi val energetske obnove zgrada - U ponedjeljak 17. listopada Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je javni poziv za financiranje energetske obnove višestambenih zgrada sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 • Vijesti »

  Uzmite novac od države za obnovu kuće - Energetska obnova obiteljskih kuća (fasade, krova, prozora itd.) trebala bi se nastaviti i ove godine. Riječ je o programu koji je planiran sve do 2020., a u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nositelju projekta, još točno ne znaju kad će biti objavljen natječaj. Očekuju da će se to desiti u drugoj polovici godine, svakako ne prije lipnja.


ostale vijesti

 • Graditeljstvo

  Porasla je vrijednost građevinskih radova

  Vrijednost građevinskih radova porasla je za 3%, a novih narudžbi 12%.

  12.09.2017.

 • Građevinska renta

  Od 2018. još jedan namet - građevinska renta!

  Novi zakon o komunalnom gospodarstvu priprema se od lani, a prijedlog koji je upućen u javnu raspravu iznenadio i lokalne jedinice. Sasvim tiho, uvodi se još jedan novi namet!

  19.04.2017.

 • porez na nekretnine

  Uskoro porez na nekretnine!

  Porez se neće plaćati na nekretnine u vlasništvu lokalne samouprave te sakralne objekte u kojima se obavljaju vjerski obredi

  24.03.2017.

pravimajstor® • sva prava pridržana

Vi ste majstor ili izvođač radova? - Kliknite ovdje za dodatne informacije.

Oglašavanje na stranicama www.PraviMajstor.com

CMS 17.1025

pravimajstor® je zaštićen žig.
Zabranjena je uporaba istih ili sličnih naziva usluga i Internet domena.
Uvjeti korištenja