gradnja

Kuća sagrađena za pet sati

Arhitekti iz španjolske tvrtke Baragaño Architects osmislili su i projektirali atraktivnu i modernu kuću koju se može sastaviti za svega pet sati!

montažna kuća

Naime, dijelovi ove fantastične kuće unaprijed su konstruirani u obliku zasebnih modula koji se potom prevoze na odabranu lokaciju i spajaju u pravu građevinu. 

Casa Montaña, kuća koju možete vidjeti na fotografiji, nalazi se španjolskoj regiji Asturiji i drugi je dom britanskog krajobraznog arhitekta i njegove obitelji. Moduli od koje se sastoji izrađeni su u tvornici u Madridu te potom prevezeni na imanje arhitekta, a za njeno sklapanje potrebno je manje od jednog dana.

Osnovu građevine čini ukupno osam modula s četiri kubusa koji čine bazu građevine, a na kojih je postavljeno ostalih četiri čime se stvara kat s kosim stropom. Kuća je izvana osmišljena tako da se savršeno uklapa u ruralno okružje u kojem se nalazi, s drvenim letvicama u na donjem i crjepovima od škriljevca na gornjem dijelu fasade. Zidovi su rastvoreni velikim staklenim stijenama kako bi se vlasnici mogli uživati u pogledu na prekrasan krajolik, a sama je struktura izrađena od galvaniziranog čelika.

Unutarnje uređenje je minimalističko i moderno, s jasnim i čistim linijama, podovima smeđe boje drva i bijelim interijerom. U prizemlju se nalaze kuhinja i dnevni boravak u kojem pažnju privlači viseći kamin kao idealno središte budućeg prostora za druženje. Na katu su dvije spavaće sobe razdvojene poluprozirnim zidom koji omogućuje prodiranje svjetlosti u obje prostorije.

Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)

Vezani članci

 • Gradnja stambene zgrade »

  Zatrpavanje okućnice - Potporni zid koji smo prikazali u nekoliko zadnjih članaka upravo je zatrpan

 • Gradnja stambene zgrade »

  Potporni zid - Nakon što je skinuta oplata završen je potporni zid.

 • Gradnja stambene zgrade »

  Oplata i armatura za ogradni zid - Nakon betoniranih temelja izrada ogradnog zida nastavljena je postavom armature i oplate.

 • Gradnja stambene zgrade »

  Betoniranje temelja za ogradni zid - Osim unutarnjih radova i na okućnici se odvijaju radovi, upravo se betonira ogradni zid.

 • Gradnja stambene zgrade »

  Razvodnici podnog grijanja - Na svakoj etaži kuće nalazi se po jedan razvodnik podnog grijanja.


ostale vijesti

kontakt Zaštita osobnih podataka registracija za ponuđače arhiva potražnje oglasni prostor uvjeti korištenja i pravne obavijesti

  

partnerske stranice

Get it on Google Play

za računalne djelatnosti i usluge10090 Zagreb, Sunčani brijeg 40 ● CMS 18.0615 - 1 / 55